Bootstrap is een framework voor HTML, CSS en JavaScript. Het framework heeft een aantal handige functies en uitbreidingsmogelijkheden, waaronder om sneller en gemakkelijker een responsive website of webshop te maken. Door het Bootstrap framework te gebruiken kunnen wij als HTML slicers sneller een site opzetten. Vaak dient het design wel in een grid of blokken stramien opgezet te zijn. Zo kunnen wij gemakkelijk een 12 blokken grid gebruiken. Wij kunnen hierbij ook gebruik maken van SASS of LESS.
Wij houden van maatwerk, het liefst maken we onze eigen code en schrijven een responsive site met eigen @media-queries. Maar soms heeft de designer gewerkt vanuit de gedachte van een Grid of Buttons van een framework. Bij het uploaden van je ontwerp kan je aangeven welk HTML5 framework of CSS extensie we moeten gebruiken. De website kan hierdoor soms sneller en eenvoudiger worden opgezet zodat je straks zelf zonder teveel HTML en CSS wijzigingen nog elementen kan toevoegen. Maar aan de andere kant laad je wel veel extra code en scripts die vaak niet nodig zijn bij de simpelere websites. Een lastige keuze die we graag met je bespreken als we het ontwerp hebben gezien.
De afkorting SASS staat voor Syntactically Awesome Style Sheets. SASS is een prachtige toevoeging op de gemaakte CSS bestanden. SASS is een ‘preprocessors’, hierdoor kan bestaande styling van elementen op een zeer gestructureerde manier worden opgemaakt. Minder CSS-code om te schrijven en nog makkelijker om vele elementen tegelijk te wijzigen. Door SASS te gebruiken, verklein je de code door eigenschappen in één keer toe te kennen aan een bepaalde CSS-eigenschap. Sass is een prachtige toevoeging op de gemaakte CSS bestanden. Hierdoor kan bestaande styling van elementen op een zeer gestructureerde manier worden opgemaakt. Minder CSS-code om te schrijven en nog makkelijker om vele elementen tegelijk te wijzigen.
“Less is more” en dat klopt! Less is ook een CSS-preprocessors. In tegenstelling tot SASS, blijft LESS veel dichter bij de core syntax van CSS. Dit framework komt met vele variabelen, nesting, operations en mixins elementen. De afkorting LESS staat voor Leaner Style Sheets. “Less is more” en dat klopt! LESS is ook een CSS-preprocessors. In tegenstelling tot SASS, blijft LESS veel dichter bij de core syntax van CSS. Dit framework komt met vele variabelen, nesting, operations en mixins elementen. In feite werkt LESS ongeveer hetzelfde als SASS. Je gebruikt LESS om het schrijven van CSS te vereenvoudigen, door de code af te slanken.
Bekijk hier nog meer frameworks die we aanbieden.