Meer info?

  Wat is slicing / webbasing?

  De kans is groot dat je nog nooit van deze termen hebt gehoord. Echter omschrijft dit wel precies wat wij doen. Wij slicen (vertaling: knippen) jouw ontwerp op en maken daar een code van, dat plakken wij weer bij elkaar in HTML. Zelfs de meeste webdesigners die er mee te maken krijgen besteden slicing het liefst zo snel mogelijk uit. Een designer wilt niets met code te maken hebben en vice versa.

  Het web veranderd

  Sinds het internet voor het grote publiek toegankelijk werd is er ontzettend veel veranderd. We doen meer aankopen via internet en zijn constant online. De trend is dat we internet ook meer en meer gebruiken wanneer we onderweg zijn. Internet is een onderdeel van ons leven geworden. Dit is ook goed te zien aan de schermen waarop we internet gebruiken. Van de smartphone, via tablet, laptop, PC naar 48inch smart TV schermen. Zelfs de meest moderne magnetrons, koelkasten en wasmachines zijn tegenwoordig ook verbonden met het internet. Internetten op zoveel verschillende formaten van schermen vraagt dan ook om een flexibel webdesign.

  Ontwerp in Adobe Photoshop (PSD)

  Adobe kwam al vroeg met het ontwerp programma Photoshop en andere design programma’s als Illustrator en InDesign waarmee designers poster, flyers, visitekaartjes en websites konden ontwerpen. Op het gebied van websites ontwerpen gebruikten ontwerpen jarenlang Adobe Photoshop om websites in te ontwerpen. Adobe Photoshop was een van de eerste grafische programma’s die toeliet om het ontwerp van een website visueel toonbaar te maken aan de opdrachtgevers, tekstschrijvers, logo ontwerpers en marketeers. Een website ontwerp in Adobe Photoshop worden opgeslagen als PSD bestand. Vandaag de dag is er een veel groter aanbod aan software.

  PSD omzetten naar HTML

  Het nadeel van een PSD bestand is dat het erg statisch is en eendimensionaal. Om een ontwerp in PSD echt voor internet te kunnen gebruiken moet het omgezet worden naar HTML. Het omzetten van PSD naar HTML noemen we slicen. Het is een zodanig specifiek klusje dat het best gebeurt door geschoolde en goed getrainde mensen die dagelijks met code bezig zijn.

  Slicing / webbasing is een vak apart

  Er bestaan tegenwoordig verschillende programma’s die het omzetten van je PSD bestand naar HTML code voor je uitvoeren. De praktijk leert dat dit het resultaat van een geautomatiseerde omzetting van een PSD bestand naar HTML nooit echt foutloos is. Het slicen en webbasen kan dan ook het beste door een ervaren specialist gebeuren. Iemand die zowel grafische, technische en programmeer kennis heeft. Niet alleen omdat het slicen / webbasen erg moeilijk en specialistisch is. Het is niet alleen het fundament van je website. Overzichtelijke en nette code (clean code) is ook heel erg belangrijk voor de vindbaarheid van je website in de zoekmachines.

  Hoe beter het omzetten naar HTML gebeurt, hoe hoger je website scoort in Google!

  • Full serviceGeen omkijken meer
  • White-labelzonder portfolio vermelding
  • Betrouwbaarvan Nederlandse bodem