Meer info?

  Front-end & Back-end developers

  Als we het hebben over Slicing van PSD naar HTML dan hebben we het over een Front-end developer. Maar voor PSD naar WordPress diensten zou een back-end developer nodig zijn. Echter de HTML moet wel professioneel door een front-ender opgezet worden. Het is daarom ingewikkeld om je project uit te besteden aan de juiste persoon, er is vaak een team nodig om het project zo professioneel mogelijk op te laten zetten.

  Één feit over web ontwikkeling dat we allemaal kennen en waarderen, is het feit dat het zo veelzijdig is. Om volledig functionele toepassingen te ontwikkelen, zijn teams samengesteld en deze krijgen hun taken gebaseerd op hun sterke kwaliteiten. Een ontwikkelaars team kan een front-end en een back-end developer zijn. Terwijl sommige teamleden misschien dubbele functies hebben, is het belangrijk om het verschil te weten in de verschillende functies en ook de individuele sterke en zwakke kwaliteiten te waarderen.

  Een front-end developer is een hele andere functie dan een back-end developer en de verschillen moeten gewaardeerd worden. Als deze functie gecombineerd is dan blijkt vaak dat deze twee functies juist nodig zijn om jouw digitale product tot leven te wekken.

  Front-end developer

  Een front-end developer schrijft codes die mensen zien en waar ze interactie mee hebben. Front-end ontwikkeling omvat het creëren van elementen zoals tap gebaren in een mobiele App of animaties voor een website. Deze interacties en animaties zijn meestal in overeenstemming met wat is opgesteld door de ontwerpers van UI en UX, die zich richten op het verkrijgen van de benodigde visuele elementen en deze zo te plaatsen om de beste psychologische ervaring voor de gebruikers op te roepen. Front-end developers zijn voornamelijk bedreven in: HTML, CSS, JavaScript

  Back-end developer

  Back-end developers zijn meestal de helden van het functionaliteit spel. Ze werken aan het deel dat niemand echt ziet. Een back-end developer zou verantwoordelijke zijn voor het creëren van elementen zoals databases of de query’s die werken terwijl de webpagina aan het laden is. Een eenvoudig voorbeeld is bijvoorbeeld een formulier procedure. De back-end developer heeft een database gemaakt die geschikt is voor het opslaan van de informatie die ingediend wordt, daarnaast heeft hij de code ontwikkeld die de gegevens accepteert door middel van een protocol, deze gegevens vervolgens toevoegt aan de database en een succes of error melding geeft na voltooiing. Back-end developers zijn voornamelijk bedreven in: PHP, Python, Ruby

  Samenwerken of full-stack developer

  Om alles in een perspectief te zien: stel je eens voor dat je een mobiele telefoon bouwt. De front-end developer is de persoon die de knoppen en speakers heeft geïnstalleerd en alle andere visuele uitingen die de gebruiker zal zien en gebruiken heeft ontwikkeld. De back-end developer zorgt ervoor dat een bepaalde knop de telefoon aanzet en ontwikkeld alle achtergrond ‘magie’ die er bij interactie plaatsvindt. Er is een juiste samenwerking nodig tussen deze personen en teams. Heel soms is 1 persoon zo goed dat die zich een Full-stack developer noemt. Iemand die van alles iets weet en zelf een volledig project op zich kan nemen. Een van de conclusies die getrokken kan worden is dat Slicers vaker front-enders worden genoemd, hun taak wordt steeds uitgebreider.

  Front-end en back-end developers hebben elk hun eigen unieke vaardigheden en het begrijpen van het verschil tussen deze functies kan moeilijk zijn. Interesse het in het uitbesteden van jou project bij ons complete developers team?

  • Full serviceGeen omkijken meer
  • White-labelzonder portfolio vermelding
  • Betrouwbaarvan Nederlandse bodem